Presentació

El Reixac és una casa que no només és una casa: és un lloc on es teixeixen vincles i relacions que fan el món una mica més habitable. Per això hem decidit fer un pas més enllà i obrir la casa i el seu entorn a l’experiència d’aprendre junts. No es tracta d’aprendre per aprendre, sinó de compartir reptes entorn de persones que ens poden ajudar a anar més enllà del que saber fer i pensar.

Taller La Vida Secreta dels Animals per Associació Animal Latitude

Estem en un temps en què els límits de la imaginació s’estrenyen i s’enfosqueixen. La por domina els imaginaris de futur i el llenguatge s’omple d’insults i de retrets. Aprendre a formular problemes i trobar eines per a transformar-los és la manera més efectiva per alliberar-nos de les nostres pors. I la millor manera d’aprendre és conviure. Donar-nos el temps i l’espai per estar junts entorn d’allò que encara no sabem. Això és el que vol ser Reixac Obert (o Reixac Aprèn): una oportunitat per aprendre i conviure i per estar junts entorn del que encara no sabem però necessitem pensar.

Els caps de setmana de Reixac Aprèn comptaran amb una persona o persones invitades que ens proposaran un curs on compartirem els següents reptes:

  1. explorar la relació entre aprendre i conviure: tots els participants gaudiran d’un cap de setmana allotjats al Reixac amb àpats inclosos on les sessions d’aprenentatge es combinaran amb moments de lleure, d’informalitat i d’amistat.
  2. experimentar la relació entre pensar i actuar: fer i pensar no es poden separar. Només ens transformen les idees de les quals podem fer experiència. Per això tots els cursos incorporaran una dimensió pràctica que ens permetrà compartir eines immediates de transformació i de canvi.
  3. aprendre a partir de reptes compartits: cada curs del Reixac plantejarà algun repte als participants, que ens posi en situació d’haver de pensar i d’avançar junts
  4. posar en pràctica un pensament vinculat al territori: el Reixac està situat en una comarca, el Ripollès, que no només és un indret verd i acollidor sinó que té una història i una gent que lluiten i formen part de les transformacions del nostre present. Els cursos i tallers del Reixac es proposen, també, oferir una ocasió de conèixer aquest territori a partir dels temes específics i dels reptes que s’hi treballin.